همانطور که شما نیز می دانید در موضوع استفاده از مکمل های غذایی و ویتامین ها در زندگی روزمره، برای نوعی جلوگیری کننده از ریزش مو می توان گفت هر ماده ای که در خانواده ی ویتامین B حضور داشته باشد می تواند کمکی بزرگ برای تان به شمار آید. در ابتدا لازم است برخی موارد و موضوعات را به شما توضیح دهیم؛ با ما همراه باشید. ویتامین B7 یا بیوتین که به نام کوآنزیم R یا ویتامین H نیز شناخته شده است، یک نوع ویتامین B کمپلکس می باشد. به همین سبب می توان گفت این ویتامین دارای نقشی کلیدی و اساسی در مسئله ی ریزش مو و همچنین جلوگیری از این اتفاق با استفاده از رویکرد و شیوه ای طبیعی است.
به گزارش مجله ی پروگرسیو هلث، ماده مغذی بیوتین در مواد غذایی گوناگونی از جمله جگر، هویج، موز، مخمر (البته در غلظت های بسیار کم) یافت می شود. توجه داشته باشید می توان از نشانه های کمبود بیوتین موارد زیر را نام برد: درماتیت، کاهش اشتهای غذایی، از دست دادن و کاهش رنگدانه های مو، ریزش مو یا آلوپسی و…
بهتر است بدانید ویتامین B7، یک ترکیب محلول در آب می باشد و همچنین این ماده، یکی از مهمترین ویتامین های خانواده ی B به شمار می آیند. توجه داشته باشید بیوتین برای سنتز گلوکز، اسیدهای چرب و همچنین برخی از اسیدهای آمینه همچون ایزولوسین و والین است.
برای انجام فرآیند های بیوشیمیایی، وجود ماده ی بیوتین، که در طی آن ها، سلول ها مواد مغذی را از راه سوخت و ساز، دگرگون می سازند، بسیار واجب و ضروری است؛ همچنین بیوتین می تواند به تنظیم میزان سطح قند خون بدن نیز کمک شایانی داشته باشد. ویتامین B7 می تواند برای تقویت مو و ناخن ها نیز کمک رسانی نماید؛ توجه داشته باشید همچون دیگر ویتامین های محلول در آب، ماده ی بیوتین نیز قابلیت ذخیره شدن در بدن انسان را ندارد. با این حال، باکتری های موجود در روده انسان، این ماده را حتی بیشتر از مقدار مورد نیاز روزانه ی بدن تولید می نمایند.
در شرایط معمول و عادی بدن، کمبود ماده ی بیوتین نادر و شگفت است! توجه داشته باشید کمبود ماده بیوتین تنها در آن دسته از افراد که دچار اختلالات و مشکلات سوخت و ساز در بدن هستند، اتفاق می افتد. برای نمونه، افراد معتاد به مصرف الکل دارای میزان بیوتین پایین تری نسبت به دیگر افراد عادی می باشند. همچنین، میزان سطح بیوتین در افراد مبتلا به صرع، سالمندان، ورزشکاران و نیز افرادی که قسمتی از دستگاه گوارشی آن ها برداشته شده است، به طور معمول کاهش می یابد.
همچنین مادران باردار و نیز شیرده، به سبب افزایش میزان تقاضا برای ویتامین در بدن، دارای میزان سطح پایین ترین از بیوتین می باشند. به ویژه، خانوم های باردار بیشتر و بیشتر در معرض کمبود این ماده قرار دارند. همچنین براساس آخرین مطالعات و بررسی ها، 50 درصد خانوم های باردار کمبود این ماده و ویتامین را در بدن خود تجربه کرده اند.
از دیگر دلایل مهم برای کمبود ماده ی بیوتین، رژیم غذایی شامل مصرف مکرر سفیده ی تخم مرغ آن هم برای مدت زمانی طولانی است؛ لازم است بدانید این اتفاق به سبب وجود آویدین (پروتئینی که به میزان زیاد در سفیده ی تخم مرغ خام وجود دارد) رخ می دهد. آویدین با ماده ی بیوتین، پیوند شیمیایی تشکیل داده و قابلیت زیستی ایم ماده و ویتامین را برای انجام عملکرد های ضروری در بدن را کاهش می دهد!
توجه داشته باشید نشانه های اصلی کمبود ویتامین B7 یا بیوتین، موارد زیر است: بروز ورم های ملتحمه، ریزش مو، راش های قرمز رنگ و همچنین پوسته پوسته شدن پوست صورت و نیز اندام های تناسلی، افسردگی های شدید، خستگی و آشفتگی های ذهنی و همچنین احساس سوزش در ناحیه ی انگشتان دست و پا و… توجه داشته باشید جدای از مسئله ی ریزش مو، نشانه و علامت مشخص دیگر برای تشخیص کمبود بیوتین در بدن، صورت پف کرده همراه با توزیع چربی های غیر طبیعی و همچنین راش های قرمز رنگ است. در طی آخرین مطالعه ای که توسط دانشگاه هاروارد به انجام رسیده است، ماده ی بیوتین یکی از مهمترین و اساسی ترین مواد مغذی و ضروری برای حفظ بافت، ظاهر و همچنین استحکان مو می باشد.
لازم است بدانید کمبود ماده ی بیوتین می تواند به صورت مکرر و یا حتی بلند مدت، تاثیری منفی بر سیستم ایمنی بدن شما داشته باشد و خطر ابتلا به عفونت های باکتریایی و نیز قارچی را در بدن شما افزایش دهد.
توجه داشته باشید علاوه بر استفاده از ماده ی بیوتین در مسئله ریزش مو، این ماده در درمان های بیماری دیابت نیز بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. در درمان بیماری دیابت، ماده ی بیوتین وظیفه ی کنترل گلوکز خون شخص را بر عهده داشته و میزان آن را بهبود می بخشد و همچنین می تواند از بروز آسیب های عصبی (که در برخی از موارد پیشرفته این بیماری در اندام های فرد بیمار دیده می شود)، پیشگیری به عمل آورد.
ماده ی بیوتین در درمان درماتیت و نیز پسوریازیس نیز کاربرد بسیار فراوانی دارد. میزان سمی بودن ماده ی بیوتین، تاکنون گزارش نشده و به ثبت نرسیده است؛ کارشناسان و محققان علم پزشکی بر این باورند که بدن انسان می تواند میزان دوزهای بالای این ویتامین مغذی را بدون بروز هیچگونه عارضه جانبی تحمل نماید. توجه داشته باشید بدین دلیل که ماده بیوتین، ویتامینی از نوع محلول در آب است به همین دلیل به راحتی و بدون هیچ مشکلی، از طریق ادرار از بدن شخص دفع می شود.
کمبود میزان ویتامین B7 چه اثراتی می تواند داشته باشد؟
به شما توصیه می کنیم بهتر است در رژیم غذایی خود، به میزان لازم و کافی ماده بیوتین دریافت نمایید! چه این کار شما به صورت عادی و طبیعی باشد، چه از راه افزایش میزان مصرف موادد غذایی و خوراکی های حاوی این ویتامین مهم و یا حتی چه از راه استفاده از مکمل های غذایی مناسب. فراموش نکنید شما نیازمند جدی حفظ سطح ماده ی بیوتین آن هم به اندازه لازم و کافی در بدن خود هستید. در حقیقت می توان گفت، چنانچه در بدن خود میزان لازم و کافی از بیوتین را نداشته و همچنین دریافت ننمایید، ممکن است در نهایت حتی ابروها و مژه های خود را نیز از دست بدهید! پس مراقب میزان ویتامین B7 در بدن خود باشید.
ویتامین B7، عاملی مهم و ضروری برای سلول های پوستی
در ابتدا لازم است بدانید سلول های سالم پوست انسان، نقشی مهم و اساسی در سلامت فولیکول های موهای شما را ایفا می کنند؛ فولیکول های ناسالم و یا ضعیف در حفظ سلامت موی انسان ناتوان هستند که بدین سبب به ریزش مو منجر می گردد. توجه داشته باشید با گذشت زمان، فولیکول های مو ضعیف شده و احتمال ریزش مو نیز افزایش می یابد. شما نه تنها این روند را به طور واضح و آشکار تجربه خواهید نمود بلکه توانایی فولیکول ها برای رشد مجدد موها و نیز حفظ و مراقبت از رشته های موی جدید نیز از بین خواهد رفت!
بیوتین، کمک کننده به جذب پروتئین ها!
توجه داشته باشید تغذیه و خورد و خوراک مناسب، برای رشد مو ضروری و حیاتی است؛ همچنین اجازه ی تبدیل پروتئین ها به ساقه ی موها را می دهد. ماده بیوتین به روند این کار کمک کرده و همچنین برای رشد سلولی، سوخت و ساز چربی ها و نیز اسیدهای آمینه مورد نیاز است.
بهتر است بدانید شما هر چه از بدن سالم و سرحال تری برخوردار باشید، به همین میزان عمل پیشگیری از ریزش مو و نیز رشد مجدد موهای از دست داده نیز آسان تر است. این اتفاق حتی به معنای داشتن فولیکول های سالم مو نیز می باشد.
چگونه می توان قدرت اثرگذاری ویتامین B را تقویت نمود؟
توجه داشته باشید ماده ی بیوتین و همچنین دیگر ویتامین های این خانواده و مرتبط با مسئله ریزش مو می توانند آثار فوق العاده ای را در پیشگیری از ریزش موی شما و همچنین رشد مجدد موهایتان داشته باشند. بدانید با ترکیب ماده ی بیوتین با دیگر ویتامین های خانواده B، مجموعه ای قوی و اثرگذار حاصل می شود که می تواند کمک کننده ای برای جلوگیری از ریزش موی شما باشد. لازم به ذکر است ویتامین های دیگری نیز قادر هستند تا قدرت اثرگذاری ماده ی بیوتین را افزایش دهند اما با این حال و در طی تحقیقات و پژوهش های گسترده به اثبات رسیده است که ویتامین های B، بیشترین اثر را به همراه خواهند داشت.
آیا مکمل های خوراکی در برابر محصولات موضعی، عملکرد بهتری دارند؟
براساس تحقیقات گسترده اینطور به نظر می رسد که مصرف ماده بیوتین آن هم به صورت خوراکی می تواند تاثیری مستقیم را در پی داشته و همچنین نتایج آن نیز سریع تر، نمایان و آشکار خواهد شد. در چنین شرایطی که هیچ محصول دارای ماده بیوتین و یا حتی هر محصول دیگری که برای مقابله و پیشگیری از ریزش مو فراهم آمده است، نمی تواند یک شبه اثر کند! دقت داشته باشید مصرف محصولات خوراکی حاوی بیوتین در مقایسه با دیگر نمونه های موضعی می تواند در مدت زمان کمتر و سریع تری، نتایح خوبی را به همراه داشته باشد.
از منابع غذایی مناسب و نیز تامین کننده ویتامین B7 چه می دانید؟
آیا شما به استفاده و بهره گیری از ماده بیوتین برای جلوگیری از ریزش موهای خود، تمایل دارید؟ برخی از مهمترین مواد غذایی و خوراکی که شما می توانید برای کسب مقدار مناسبی از ویتامین B7 در نظر داشته باشید عبارتند از: غلات سبوس دار، نخود چشم سیاه، گل کلم، قارچ، سویا، موز، ماهی ساردین، کره، لوبیا و همچنین آجیل و… البته لازم به ذکر است مواد غذایی نام برده شده، از سطح بالای بیوتین برخوردار نیستند.
بهتر است بدانید منابع غذایی و خوراکی سرشار از ویتامین B7 عبارتند از: جگر، بادام زمینی، برخی از سبزیجات برگ سبز، تخم مرغ پخته شده، برگ چغندر سوئیسی و همچنین زرده ی تخم مرغ خام و…
توجه داشته باشید در شرایط و وضعیتی که تخم مرغ خام، یک منبع خوب و مناسب برای ماده بیوتین به شمار می آید، بایستی به این نکته توجه داشته باشید که سفیده تخم مرغ دارای آویدین (پروتئینی که با ماده بیوتین، پیوند شیمیایی تشکیل داده و جذب ویتامین B7 را غیر ممکن می سازد) می باشد. به همین سبب زرده تخم مرغ، منبعی ایده آل برای ماده بیوتین در نظر گرفته شده است.
لازم به ذکر است در مقابل، پختن تخم مرغ سبب از بین رفتن ماده آویدین می گردد! توجه داشته باشید تخم مرغ پخته شده می تواند منبع خوب و مناسبی برای تامین بیوتین برای آن دسته از افراد که تمایل و علاقه ای به خوردن زرده تخم مرغ آن هم به صورت خام ندارند، باشد.
دانستن این موضوع خالی از لطف نیست که ماده بیوتین در منابع غذایی و خوراکی به صورت بیوسیتین وجود داشته که این بیوسیتین، فرم پروتئینی ویتامین B7 می باشد. لازم به ذکر است این پیوند قبل از جذب شدن، شکسته شده و در انتها، فقط ویتامین B7 توسط بدن شخص دریافت و جذب می گردد.
برای مصرف بیوتین، چه میزان مصرفی توصیه شده است؟
در نوزادان: 35 الی 50 میکروگرم در طول روز
در کودکان: 65 تا 120 میکروگرم در طول روز
در نوجوانان: 100 تا 200 میکروگرم در طول روز
و همچنین در افراد بزرگسال: 100 تا 200 میکروگرم در طول روز
مکمل های ماده مغذی بیوتین!
برای درمان ریزش مو، ماده بیوتین به شکل مکمل آن هم با دوز تصفیه شده 500 الی 1000 میکروگرم در طول روز در دسترس می باشد. توجه داشته باشید مکمل های خوراکی ماده بیوتین بیشتر از نمونه های موضعی این محصول، ویتامین B7 را در اختیار بدن فرد قرار می دهد.
لازم به ذکر است ماده بیوتین می تواند چه به صورت مکمل تک و یا حتی همراه با دیگر ویتامین های خانواده ویتامین های B، به عنوان مکمل ویتامین B کمپلکس و یا با دیگر ویتامین ها به عنوان مکمل مولتی ویتامین فرموله شده و مورد استفاده قرار گیرد.
توجه داشته باشید در نمونه مکمل های موضعی، ماده بیوتین به طور معمول با عوامل موثر دیگری مانند روی در فرآیند کاهش ریزش مو، ترکیب شده و مورد استفاده قرار می گیرد.